Ακόμη μία αρχειοθέτηση σε σκέλος της υπόθεσης της Novartis που αφορά πολιτικό πρόσωπο υπέγραψε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, κλείνοντας την έρευνα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά.

Με διάταξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς τέθηκε στο αρχείο το σκέλος της έρευνας για τις πρακτικές τής φαρμακοβιομηχανίας που αφορούσε τον κ. Σαλμά και καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς από την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τέλεση αξιόποινης πράξης, όπως αυτές που εξετάζονται από τους εισαγγελείς, δηλαδή της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η αρχειοθέτηση για τον κ. Σαλμά είναι η πέμπτη κατά σειρά για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες διατάξεις για τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Παναγιώτη Κουρουμπλή και πλέον απομένει η αποτίμηση του υλικού για ακόμη τέσσερα πολιτικά πρόσωπα.

Το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού ενεπλάκη μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του από τη Novartis. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός από την αρχή αρνήθηκε την εμπλοκή του, επισημαίνοντας πως η Novartis δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές ενέργειές του και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει. Ο κ. Σαλμάς έχει τονίσει πολλές φορές ότι η φαρμακευτική δαπάνη επί της θητείας του είχε μειωθεί κατά 50%.