Τόσο δημοσιογραφικές πληροφορίες όσο και μία επίσημη ανάρτηση στα social media, δείχνουν πως ο Τζέφρι Πάιατ θα διατηρήσει το πόστο του Πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, τουλάχιστον μέχρι και το 2020.

Την παράταση της θητείας του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, επιβεβαιώνει εμμέσως η πρεσβεία. Ειδικότερα, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η αμερικανική αποστολή ανάρτησε σύνδεσμο με είδηση ότι ο Τζέφρι Πάιατ θα παραμείνει στην Ελλάδα μας τουλάχιστον έως το 2020.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνήθως παρέχει τριετείς θητείες στους Αμερικανούς πρέσβεις, κάτι που σημαίνει πως η θητεία του Πάιατ θα πρέπει να ολοκληρωθεί εφέτος, αφού ξεκίνησε το 2016. Όλα όμως συνηγορούν πως για αυτόν θα γίνει μία εξαίρεση.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης φαίνεται πως έχει ικανοποιήσει με τα πεπραγμένα του τους ανωτέρους του, ενώ έχει πετύχει να γίνει αγαπητός και στην ελληνική πλευρά. Συνεργάστηκε ιδιαιτέρως καλά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ίδιο διαφαίνεται σε αυτό το πρώτο στάδιο διακυβέρνησης από τη ΝΔ.  Η θητεία του έχει συνδεθεί με περίοδο αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τάση που συνεχίζεται μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία.