Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αίτηση εξαίρεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, από την υπόθεση της  Novartis.

Ειδικότερα, στους λόγους εξαίρεσης της Ελένης Τουλουπάκη, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι είναι συμμέτοχος στα αδικήματα που αποδίδονται στον  τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος κοινοποίησε  στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα την αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη, προσδίδοντας της και τον χαρακτήρα «αναφοράς», ενώ μαζί κατέθεσε και νέα, άγνωστα, στοιχεία-έγγραφα σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει διαβιβάσει τη δικογραφία της φαρμακοβιομηχανίας στη Βουλή αναφορικά με τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να πάρει το «πράσινο φως» για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του. Σύμφωνα με την Εισαγγελία προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.