(15:25) Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα από το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με βασικό θέμα στην ατζέντα τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων.

Θεωρείται δεδομένο πάντως, πως στις επαφές θα τεθούν και ζητήματα της επικαιρότητας όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Στο διάστημα που οι κάμερες ήταν μπροστά, οι δύο άνδρες μίλησαν για τη διαρρύθμιση του πρωθυπουργικού γραφείου. «Βλέπω έκανες αλλαγές στη διαρρύθμιση», ήταν το πρώτο πράγμα που σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας όταν μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού. «Αλλαγές μικρές», του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το χώρο. Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να… αστειεύεται, λέγοντας: «Βλέπω ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά χαριτολογώντας: «Ναι, μεταρρύθμιση επίπλων».

Τσίπρας: Ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά να μην γίνουν αντικείμενο ψηφοθηρίας και μπλεχτούν σε παιχνίδια σκοπιμοτήτων

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη-Γεννηματά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Η συνάντηση πραγματοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Στο ξεκίνημα της συνάντησή τους αποκάλυψαν πως είναι ασθενείς, με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής να τονίζει πως δεν είναι καθόλου καλά και σηκώθηκε μόνο και για την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά πως εκτιμά ιδιαιτέρως την κίνησή της.

Πηγές ΚΙΝΑΛ: Σύγκλιση απόψεων σε ψήφο αποδήμων και εθνικά θέματα, ανάμεσα σε Γεννηματά - Μητσοτάκη

 

Το πρόγραμμα των συναντήσεων, οι οποίες θα γίνουν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, έχει ως εξής:

Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00.

Με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις 12:15.

Με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 16:00.

Με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 16:45,

Με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 17:30.