Κομμάτι μίας γενικότερης προσπάθειας αλλοίωσης της Ελλάδας, αλλά και πολύ καλά προετοιμασμένους, χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης ομάδα προσφύγων, τον οποίων το σκάφος βυθίστηκε, με πολλούς να χάνουν τη ζωή τους.  Σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Εκεί, μεταδόθηκε έκτακτο ρεπορτάζ για την προσπάθεια διάσωσης 50 μεταναστών και προσφύγων. Το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε ανοιχτά των Παξών, με συνέπεια τον θάνατο τουλάχιστον 12 εξ αυτών. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε ύστερα από κλήση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, από κάποιον επιβαίνοντα στο σκάφος.

Μετά το τέλος του ρεπορτάζ ο κ. Γεωργιάδης πήρε το λόγο για να αναφέρει: «Φαντάσου πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί και το 112»! Για να προσθέσει λίγο αργότερα πως «εδώ έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας»!

Η  γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη, που επίσης βρισκόταν στο τηλεοπτικό πάνελ,  παρεναίβει άμεσα λέγοντας: «Κύριε Γεωργιάδη μην ανοίγετε τέτοιο θέμα για την αλλοίωση της χώρας. Έλεος! Κινδυνεύουν και πνίγονται άνθρωποι. Η μεσόγειος γίνεται τάφος. Από τι αλλοιώνεται ή χώρα από ανθρώπους»;

Και ο Γεωργιάδης από τη θέση του υπουργού απαντά: «Ασφαλώς. Προφανώς αλλοιώνεται!»

 

Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη έκανε την εξής δήλωση μέσω των social media, ενώ παρέθεσε και το βίντεο που αποκαλύπτει το όλο γεγονός.

«Την ώρα που Έλληνες σώζουν ανθρώπους που πνίγονται μεσοπέλαγα, ο κύριος Γεωργιάδης ανακαλύπτει αλλοίωση της χώρας. Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι - Όρμπαν;»

 

Αλ. Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τη δήλωση Γεωργιάδη περί προσπάθειας «αλλοίωσης πληθυσμού»;

«Η ανατριχιαστική δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, περί προσπάθειας "αλλοίωσης του πληθυσμού", κατά τη στιγμή μάλιστα που εξελίσσεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο, είναι ρατσιστική, ανιστόρητη, αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Προσθέτει ότι «ο κ. Γεωργιάδης αποκαλύπτει τη βαθιά απαξίωσή του για την ανθρώπινη ζωή» και υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που «οφείλει επιτέλους να πάρει θέση». Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης ρωτά αν ο πρωθυπουργός «συμφωνεί με τη συγκεκριμένη δήλωση του υπουργού του και αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας» και «ως πότε θα βλέπουμε τους εγχώριους Όρμπαν στα υπουργικά έδρανα». «Και πάνω από όλα: Πρέπει να σώζονται οι πρόσφυγες στο Αιγαίο ή πολιτική της κυβέρνησής του είναι να τους αφήνει να πνίγονται;», τονίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.