Οι κινήσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, απέναντι στις κυβερνητικές κινήσεις για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, συνεχίζονται και σήμερα, την ώρα που στο Μαξίμου επικρατεί οργή κατά του περιφερειάρχη.

Μυτιλήνη: Συνεχίζεται και την Πέμπτη η γενική απεργία

Με αποφάσεις που έλαβαν οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικοού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η γενική απεργία.

Το πρωί, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης συγκέντρωση διαμαρτυρίας «ενάντια στην κρατική βία και καταστολή», σύμφωνα με τους διαδηλωτές.

Μυτιλήνη: Πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας

Μεγάλη ήταν στη Μυτιλήνη η σημερινή συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε, με την οποία καταγγέλθηκε, σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η βία που ασκήθηκε σε βάρος των νησιωτών από τα ΜΑΤ» και με αιτήματα «την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τους εγκλωβισμένος πρόσφυγες και μετανάστες, την ακύρωση του προγράμματος νέας δομής κλειστής ή ανοιχτής και την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις για τη δημιουργία της νέας δομής».

Τις διαμαρτυρίες οργάνωσαν οι διοικήσεις του Επιμελητηρίου Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικοού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο νέας 24ωρης απεργίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η πορεία που ακολούθησε μετά τη συγκέντρωση, κατέληξε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σχόλα κυβερνητικών στελεχών για τον περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη

Κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για χυδαιότητες του κ. Μουτζούρη στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης και σχολίαζαν:

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, τον περιφερειάρχη, που με τη χθεσινή του κίνηση «τορπίλισε» την προσπάθεια ανακωχής από την κυβέρνηση μετά τα χθεσινά έκτροπα σε Λέσβο και Χίο.

Ο κ. Μουτζούρης εμφανίστηκε σε βίντεο να λέει «Ε λοιπόν κι εγώ σου λέω να κι αν είναι οργισμένος (δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα) ο πρωθυπουργός μαζί μου. Και τι έγινε;».

Αναχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις

Αναχώρησαν, στις 9 σήμερα το πρωί, από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι άνδρες της Αστυνομίας (διμοιρίες ΜΑΤ - ΥΜΕΤ). Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί νέα δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η αναχώρηση έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.