Εξάντληση της τετραετίας από την παρούσα κυβέρνηση βλέπει το 61% των πολιτών, ενώ μόλις 3 στους 10 περιμένουν πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Παραμένει μικρότερη η ''ψαλίδα'' ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα», στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24,9%. Στην τρίτη θέση φαίνεται να σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής με 9,8%.

Ακολουθούν ΚΚΕ 6,9%, Χρυσή Αυγή 6,6%, Ένωση Κεντρώων 3,2% και ΑΝΕΛ 2,7%. Όσον αφορά τα άλλα κόμματα, συγκεντρώνουν η Πλεύση Ελευθερίας 2,7%, η Ελληνική Λύση 1,9% και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.

Επιπλέον, το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των κυβερνητικών συνεργασιών, ενώ το 36% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Παράλληλα, το 61% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και το 34% ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι για το 25% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για το 19% ο Αλέξης Τσίπρας. Κανέναν πάντως επιλέγει το 36%.

Επιπρόσθετα, δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θέλει το 61% των Ελλήνων πολιτών, αν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στις διαπραγματεύσεις, με το 50% να εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια για συμβιβαστική λύση. Αντίθετη άποψη έχει το 44%.

Σχετικά με την ονοματολογία, το 77% δηλώνει κατά ενός συμβιβασμού που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Συγκεκριμένα, δεν θεωρείται αποδεκτό κανένα από τα τρία ονόματα που έχουν ακουστεί και περιλαμβάνουν τον όρο αυτό, όπως Άνω Μακεδονία (οχι 78%), Νόβα Ματσεντόνιγια (όχι 77%) και Νέα Μακεδονία (όχι 82%).