Οι καταγραφές στα ημερολόγια κατά τα έτη 1997 και 1998 αφορούν γεγονότα και αυθόρμητες σημειώσεις. «Είναι γεγονότα είτε βολεύουν, είτε όχι», απάντησε η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου σε βροχή ερωτήσεων που δέχθηκε από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στη δίκη της Siemens.

Πυρ ομαδόν κατά της πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, εξαπέλυσαν με δεκάδες ερωτήσεις οι συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη της Siemens για τη σύμβαση «8002» με τον ΟΤΕ, με στόχο την αξιοπιστία των ημερολογίων των ετών 1997 και 1998 που η μάρτυρας παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά στη Δικαιοσύνη.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η γραμματέας του άλλοτε επικεφαλής της ελληνικής Siemens δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, καθώς πολλοί εκ των συνηγόρων υπεράσπισης αμφισβητούν όσα καταγράφονται στα επίμαχα ημερολόγια για τις συναντήσεις του κ. Χριστοφοράκου αυτό το διάστημα, το οποίο συμπίπτει με την υπογραφή και έναρξη της υλοποίησης της επίδικης σύμβασης για την ψηφιακοποίηση των τηλεφωνικών κέντρων του ΟΤΕ.

Η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει για το χρόνο που επέλεξε να προσκομίσει στη δικαιοσύνη τα επίμαχα ημερολόγια τα οποία ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε αναφέρει. Η κ. Τσακάλου επανέλαβε ότι δεν γνώριζε καν ότι τα είχε στην κατοχή της μέχρι που τα βρήκε, και ότι οι καταγραφές σε αυτά αφορούν γεγονότα και αυθόρμητες σημειώσεις επ'αυτών: «Είναι αυθόρμητες σημειώσεις… Είναι γεγονότα είτε βολεύουν είτε όχι».

Η πλευρά του κατηγορούμενου πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρου Τσουκάτου, ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση της κ. Τσακάλου με τη συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Μάνια Κωστοπούλου, η οποία διέψευσε τους ισχυρισμούς της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου για συναντήσεις στο Μαξίμου με τον τότε πρωθυπουργό.

Ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου αμφισβήτησε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι επαφές που φαίνεται να καταγράφονται στα ημερολόγια και επικαλέστηκε τις διαψεύσεις τόσο του κ. Σημίτη όσο και της κ. Κωστοπούλου, σε όσα ισχυρίστηκε η κ. Τσακάλου.