Με πνεύμα «αισιοδοξίας» μίλησε για την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ευρώπη, για το 2018, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης, που οργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία με αφορμή το νέο έτος.

Κεντρικό γεγονός για την αλλαγή κλίματος και τον νέο άνεμο αισιοδοξίας που φύσηξε στην Ευρώπη είναι, όπως τόνισε, η εκλογή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν το 2017. Επεσήμανε δε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν να δουν απτή πρόοδο και προστασία από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλους τους τομείς.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι «το 2018 είναι ένα έτος υποσχέσεων για την Ελλάδα που ετοιμάζεται για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο» και ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει στη στήριξη της Γαλλίας. Μιλώντας για τους γάλλους επενδυτές, τόνισε ότι και αυτοί που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και αυτοί που σκέπτονται να έρθουν, έχουν καταλάβει καλά ότι οι δυνατότητες της Ελλάδας είναι μεγάλες. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η σκέψη μας είναι στους ανέργους και ιδιαίτερα στους νέους.

Η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, υπογράμμισε, «θα συνεχίσει να εργάζεται για τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών σε όλους τους τομείς».
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Σαντεπί τόνισε επίσης την ιδιαίτερη σημασία των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών και τον φιλόδοξο ρόλο του Γαλλικού Ινστιτούτου που φέτος συμπληρώνει 111 χρόνια. Έκανε δε μνεία του προοδευτικού σχεδίου συνεργασίας στον τομέα της καινοτομίας, Mazinnov, που έχει οργανωθεί ήδη δύο συνεχείς χρονιές.