Θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελλόριζο δεσμεύει η Τουρκία, με νέα NAVTEX που εκδόθηκε το Σάββατο.

Άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου θα πραγματοποιήσουν τουρκικές δυνάμεις στις 29 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας. 

Ερντογάν: ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Σε νέες δηλώσεις περί υπεράσπισης της «Γαλάζιας Πατρίδας» και των δικαιωμάτων της Τουρκίας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας με ενίσχυση του στόλου.

«Σήμερα ως μια από τις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και να συντηρήσουν πολεμικά πλοία, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις και να προστατεύουμε τη “Γαλάζια Πατρίδα” για να ενισχύσουμε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους συμμάχους μας και να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Και πρόσθεσε: «Ακούγοντας τους προγόνους μας (sic) που έλεγαν ‘εάν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο’, εξοπλίζουμε το Ναυτικό μας καθώς και τις μονάδες του στρατού για να διαιωνίσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας, την περιοχή μας και όλον τον κόσμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος στο δικό του μήνυμα ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά της σε όλες τις θάλασσες, ειδικά στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».