Στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση θα διαβιβαστεί μέχρι αύριο το μεσημέρι η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Πριν ένα χρόνο είχα αναφέρει ότι το σκάνδαλο NOVARTIS τόσο όσο από οικονομικής όσο και ηθικής πλευράς θα συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το σκάνδαλο της Siemens», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ακόμα ότι αύριο με εντολή του πρωθυπουργού ο φάκελος θα σταλεί στη Βουλή.

Ο κ. Κοντονής συμπλήρωσε επίσης ότι «το σκάνδαλο με το φάρμακο είναι τεράστιο διότι, σε μία περίοδο κρίσης, υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που λειτουργούσαν με παράνομο τρόπο και με υπερκοστολογήσεις. Γι αυτό το λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστά διπλάσιας φαρμακευτικής δαπάνης της ΕΕ».

Ο κ. Κοντονής ενημέρωσε ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να κινηθούν και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και τον κανονισμό της Βουλής ενώ είπε ακόμα ότι θα ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα για να λάβουν τις τελικές τους θέσεις.

Τέλος ερωτηθείς για τον πρόεδρο της NΟVARTIS Hellas ο κ. Κοντονής ενημέρωσε ότι δεν διώκεται αλλά του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και εξέφρασε την ελπίδα του να μείνει και να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.

Παπαγγελόπουλος: Η Novartis, το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους είναι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αυτό της Novartis, δήλωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Πριν από λίγο έλαβα μια μερική ενημέρωση για τη δικογραφία. Η πείρα μου με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει το καθήκον του. Πρέπει να επιδιώξει και να επιτύχει αυτοκάθαρση, για το καλό της Δημοκρατίας».

Τέλος σε ερώτηση για το αν υπάρχει ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων που τελέστηκαν (αν τελέστηκαν) από υπουργός, σημείωσε «Στο νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων και όχι επ' ευκαιρίας αυτής. Να μην μιλούν ακόμα όσοι κάνουν λόγο για πολιτικές διώξεις, γιατί εκτίθενται».