«Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί θα ελεγχθεί στην πορεία. Και θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς για την φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, σημειώνοντας πως «εδώ έχουμε τον πρώην Πρωθυπουργό να μηνύει τον τωρινό. Κι αυτό έχει βαριά συμβολική σημασία πλέον και ακόμα βαρύτερες πολιτικές συνέπειες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρώην πρωθυπουργός εξαπολύει επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο ευθέως συνδέει με μία «σκευωρία» που βασίζεται, όπως επισημαίνει, σε «ανώνυμους μάρτυρες».

«Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μια βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει» υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζει: «Εγώ ξέρω ότι είμαι καθαρός και αθώος. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν».

Σχετικά με τη μήνυση που έχει προαναγγείλλει ότι θα καταθέσει εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει πως «η σημερινή Βουλή δεν θα τον παραπέμψει γιατί ο ίδιος προστατεύεται από την ασυλία που του δίνει η τωρινή πλειοψηφία. Αλλά στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει την πλειοψηφία και δεν θα έχει ασυλία. Και τότε...».

«Όλοι όσοι επιθυμούν "φυγή προς τα μπρος" για τη χώρα με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κος Τσίπρας» διαμηνύει τέλος ο κ. Σαμαράς.