«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στις κατηγορίες Τούρκου αξιωματούχου για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αφορμή για την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν προκλητική ανάρτηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Συγκεκριμένα ο Φαχρετίν Αλτούν με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter προχώρησε σε ευθεία επίθεση κατά της Ελλάδος για υπόθαλψη τρομοκρατών που προετοιμάζουν ακόμη και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΡΚΚ. Σε μία δήθεν δομή φιλοξενίας προσφύγων εντός της ΕΕ, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων) εναντίον της Τουρκίας, ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ – την στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες εγκαταλείπονται να πεθάνουν στο Αιγαίο. Είναι ώρα να σταματήσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας!», αναφέρει στο μύνυμά του.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών, λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.