Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα στην επιχείρηση της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβας Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τρία γκαζάκια στην είσοδο της επιχείρησης, που βρίσκεται στην οδό Τάκη, στην περιοχή του Ψυρρή, τα οποία εξερράγησαν στις 2:40. Από την έκρηξη προκλήθηκε μαύρισμα στην είσοδο.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής.

Η αντίδραση του Κ. Μητσοτάκη

«Επίθεση σήμερα το πρωί με γκαζάκια στο γραφείο της συζύγου μου. Εκεί οδηγεί η ανελέητη στοχοποίησή της από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους που έχουν βέβαια στόχο να πλήξουν έμενα. Δεν τους φοβόμαστε και δεν θα τους περάσει», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το Μαξίμου

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο του πρωθυπουργού καταδικάζει «απερίφραστα και αποφασιστικά την επίθεση στην επιχείρηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Η προσπάθεια, όμως, του κ. Μητσοτάκη να χρεώσει στην κυβέρνηση την άθλια αυτή ενέργεια είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και επιβεβαιώνει την ολοκληρωτική του αντίληψη».

«Αυτονόητη» η καταδίκη της επίθεσης κατά της επιχείρησης της Μαρ. Μητσοτάκη δηλώνει ο Παπαδημούλης

Την απόλυτη καταδίκη του στην επίθεση κατά της επιχείρησης της Μ. Μητσοτάκη υπογραμμίζει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Στο δεύτερο σκέλος της δήλωσης, όμως, επικρίνει τον πρόεδρο της ΝΔ γιατί επιχειρεί να ενοχοποιήσει την κυβέρνηση για την επίθεση αυτή.

«Είναι αυτονόητη και απόλυτη η καταδίκη της επίθεσης με γκαζάκια στα γραφεία της επιχείρησης της Μαρέβας Μητσοτάκη. Άλλο η πολιτική κριτική και άλλο οι ακραίες και ποινικά κολάσιμες ενέργειες. Η προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να ενοχοποιήσει και για αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άδικη και επικίνδυνη», υπογραμμίζει, μέσω Twitter, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.