Βαρύ ατόπημα χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την προσπάθεια της ΝΔ να βάλει όπως σημειώνει στο στόμα του πρέσβη των ΗΠΑ λόγια που δεν είπε, για Novartis, FBI και Έλληνες πολιτικούς.

«Η ανακοίνωση της Πρεσβείας "αδειάζει" καθαρά την ανακοίνωση της ΝΔ. Η ευθύνη βαρύνει την ηγεσία της ΝΔ και όχι τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της», αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

Η  ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Πάιατ, ανέφερε ότι για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε στον  Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς.

Η σημερινή δήλωση της πρεσβείας των ΗΠΑ

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των αμερικανικών νόμων», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για το σκάνδαλο Novartis.