Ως κίνηση "φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου", χαρακτηρίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική για τη Novartis.

Υπογραμμίζει δε πως "ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος".

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι "η ΝΔ υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου".

Σημειώνει ότι "η προαναγγελθείσα και προμελετημένη αποχώρηση της ΝΔ και όσων την ακολούθησαν είναι άλλη μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου". Επιπλέον, υπογραμμίζει πως "η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης".

Και καταλήγει: "Ό,τι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος".

Σχόλιο ΝΔ

«Από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άραγε έχουν καμία εξήγηση γι αυτό ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν;», αναφέρουν πηγές της ΝΔ απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωση Λοβέρδου

Την απόφασή του να μην προσέλθει στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης κάνει γνωστή με επιστολή του ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως δηλώνει «Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου»

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ν. Βούτσης: Δεν βοηθάει στην αποκάλυψη της αλήθειας η τακτική φυγής της ΝΔ

«Δεν πρόκειται περί άτακτης φυγής, αλλά τακτικής φυγής, μέσω της αποφυγής για μία συζήτηση και εξέταση κατ' αρχήν των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, για τα οποία η Βουλή έχει αναλάβει κατά το Σύνταγμα την πρωτοβουλία» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ