Στη δημοσιότητα δίνει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών «αποδεικτικά στοιχεία για την καταστροφική πολιτική της ΝΔ περί τακτοποίησης ημετέρων» απαντώντας στις καταγγελίες του Τομεάρχη Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα «για κομματικές φιέστες, τακτοποίηση κομματικών φίλων με την ίδρυση του πρωθυπουργικού γραφείου, κρατικοποίηση υποβάθμιση αστικών συγκοινωνιών και συνολική αποδόμηση σε ό,τι υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα από την κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο με ανακοίνωση του απαντά στη ΝΔ και στον τομεάρχη Εσωτερικών της για τις καταγγελίες με επισυναπτόμενο έγγραφο του κυρίου Γκιουλέκα, υπόψιν του προέδρου του ΟΑΣΘ με ονόματα «ενδιαφερομένων», και ζητά «να επιβεβαιώνει αυτά τα στοιχεία, κάθε φορά που θα αποδεικνύουμε, τις καταγγελίες του, για τους ημέτερους, που έφεραν τις αστικές συγκοινωνίες και την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Μετά τη λήξη του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για Την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Κεντρική Μακεδονία: Πόλος Ανάπτυξης - Πύλη Συνεργασίας», η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέδωσε ανακοίνωση δια του Τομεάρχη Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας - Θράκης και βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για:

  • Μια κομματική φιέστα (προφανώς δεν θέλουν να πιστέψουν τη συμμετοχή και τις παρεμβάσεις του συνόλου των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και των οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός δημοκρατικού προγραμματισμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας)
  • Την «ίδρυση του πρωθυπουργικού γραφείου, που έχει ως στόχο την επικοινωνία, τις κομματικές φιέστες και την τακτοποίηση κομματικών φίλων»
  • Την «κρατικοποίηση και την υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και την τακτοποίηση ημέτερων στον κρατικό ΟΑΣΘ» καθώς και
  • Τη «συνολική αποδόμηση της Υγείας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ, της Εγνατίας, του ΟΛΘ, του ΟΣΕ και ό,τι άλλου υπάρχει στη Βόρεια Ελλάδα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

«Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και ο Τομεάρχης της έχουν δίκιο και προς επιβεβαίωσή τους δίνουμε στη δημοσιότητα ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της καταστροφικής πολιτικής, τακτοποίησης ημετέρων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Και καταλήγει «Το μόνο που ζητάμε από τον κ. Γκιουλέκα, της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τομεάρχη Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, βουλευτή της Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, είναι να επιβεβαιώνει αυτά τα στοιχεία, κάθε φορά που θα αποδεικνύουμε, τις καταγγελίες του, για τους ημέτερους, που έφεραν τις αστικές συγκοινωνίες και την Ελλάδα σε αυτήν την κατάσταση».