Ευκαιρία να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν οι χαμένες και κρυμμένες ευκαιρίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου χαρακτήρισε το αναπτυξιακό συνέδριο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι στη Ρόδο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Θα είναι ένα διήμερο ευκαιρίας για τα νησιά μας και ένα διήμερο ανοικτού δημοκρατικού διαλόγου τόνισε ο περιφερειάρχης επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή.

Χαρακτήρισε μάλιστα σημαντικό γεγονός το ότι το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα.

Στον χαιρετισμό του, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε από τους υπουργούς και τους κυβερνητικούς παράγοντες να ακούσουν με προσοχή τα προβλήματα των νησιωτών.

«Το συνέδριο δημιουργεί πολλές προσδοκίες» τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ρόδου Φ. Χατζηδιάκος και επεσήμανε την αναγκαιότητα να στηριχθούν τα νησιά κυρίως τα μικρά. Μεταξύ άλλων, έθεσε το ζήτημα του μεταφορικού ισόδυναμου, τις ανάγκες υποδομών κ.ά.