Νέα επίθεση στην Ελλάδα από στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης, για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στη χώρα μας. Αυτή τη φορά ήταν ο υπουργός δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ που χαρακτήρισε την Ελλάδα «τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών».

Ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης απέστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, Σταύρο Κοντονή, θέλοντας να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που η Άγκυρα κατηγορεί για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ αναφέρει: «Παρακολουθούμε από την απόπειρα πραξικοπήματος και μέτα, πως η Ελλάδα είναι ασφαλές ‘λιμάνι’ για τους εγκληματίες της χώρας μας. Είναι γνωστό ότι τα αιμοσταγή μέλη (σ.σ. του πραξικοπήματος) πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα, που έγινε τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες».

Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αντίδρασης από το Τουρκικό ΥΠΕΞ που σε μία ιδιαίτερα έντονη ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί την Ελλάδα πως είναι «χώρα προστατεύει τους πραξικοπηματίες».