«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές» σημείωσε, σε συνέντευξή του, στο Politischios.gr, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Χίου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαδημούλης προσέθεσε επίσης: «Αν την πρώτη 4ετία καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, τη δεύτερη 4ετία θα θεμελιώσουμε σε πολύ πιο σταθερό έδαφος μια πιο ισχυρή μεταμνημονιακή Ελλάδα».

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «τα πιο δύσκολα είναι πλέον πίσω μας και σημείωσε: «Τα παθήματα της χρεοκοπίας και των μνημονίων να γίνουν μαθήματα».

Τέλος για τον ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι « η πραγματικότητα είναι ότι αποτέλεσε μία από τις μάχες που έδωσε η χώρα μας, αλλά δεν κατάφερε να την κερδίσει, γιατί στη διαπραγμάτευση αυτή άλλα πράγματα τα πετυχαίνεις, άλλα όχι» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «βγαίνοντας από το μνημόνιο, το θέμα θα πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εκτιμώ ότι στο αναπτυξιακό συνέδριο Βορείου Αιγαίου, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, για αυτό το θέμα -πιο αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες από εμένα- θα έχουν κάτι να πουν. Το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε μια πολιτική συντεταγμένη ενίσχυσης της νησιωτικότητας, και με το μεταφορικό ισοδύναμο και με άλλες πολιτικές».