Να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα καλεί τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλέιδη Τσακαλώτο, η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά την υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται στενός συνεργάτης του. Τι απαντά το Υπουργείο.

Νέο πεδίο κόντρας βρήκαν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά πρόκειται για την υπόθεση συνεργάτη του κ. Τσακαλώτου που εμπλέκεται σε υπόθεση που έχει παραπεμφθεί πλέον στη Δικαιοσύνη. Από εχτές η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εξηγήσεις, με την απάντηση που πήρε να είναι πως πρόκειται για υπόθεση που είναι γνωστή εδώ και καιρό και που ήδη έχει πάρει τη δικαστική οδό.

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε νέα ανακοίνωση τονίζοντας πως ο υπουργός δεν απαλάσεται από την υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις για τον σύμβουλό του, ενώ θέτει και ερωτήματα βασισμένα στην υπόθεση και κυρίως στον ρόλο του κ. Τσακαλώτου σε αυτή.

Αναλυτικά:

«Με την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται ότι υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται κορυφαίος συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου έχει παραπεμφθεί πλέον στη Δικαιοσύνη.

Αυτό ωστόσο δεν απαλλάσσει τον Υπουργό Οικονομικών από την αυτονόητη υποχρέωσή του να δώσει άμεσα και δημοσίως απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για τον στενό του συνεργάτη. Τον καλούμε λοιπόν να απαντήσει ξεκάθαρα στα εξής:

1. Ο σύμβουλός του που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μίζας, παραμένει στη θέση του ή έχει απομακρυνθεί μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες που τον αφορούν;
2. Αληθεύει ότι ο καταγγέλλων, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει πλήρη γνώση των αριθμών Πρωτοκόλλου ακόμη και εμπιστευτικών εγγράφων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών;
3. Πότε έλαβε ο κ. Τσακαλώτος γνώση της καταγγελίας για τον σύμβουλο του και πότε τη διαβίβασε στην Εισαγγελία;
4. Ισχύει ότι η διαβίβαση της καταγγελίας στον Εισαγγελέα έγινε μετά την αποστολή εξωδίκου από τον καταγγέλλοντα, το οποίο ούτως ή άλλως είχε κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές;
5. Και τέλος ο κ. Τσακαλώτος έχει προχωρήσει στον αυτονόητο πειθαρχικό έλεγχο που προφανώς πρέπει να διεξαχθεί έναντι του στενού του συνεργάτη;».

Από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών η απάντηση ήρθε μέσω μίας λιτής ανακοίνωσης. Σε αυτή τονίζεται ξανά πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ύστερα, μάλιστα, από έγγραφο του ίδιου του υπουργού.

Αναλυτικά:

Επαναλαμβάνουμε ότι η υπόθεση της καταγγελίας, στην οποία αναφέρεται η Ν.Δ, έχει παραπεμφθεί στoν Εισαγγελέα Πρωτοδικών από τις 14 Νοεμβρίου του 2017, κατόπιν εγγράφου του ίδιου του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών. Τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη.