Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Περισσότερο από το αναμενόμενο βελτιώθηκε τον Αύγουστο ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το ινστιτούτο ZEW, καθώς μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ βοήθησε να περιοριστούν οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της διαμάχης σχετικά με τους δασμούς.

Η γερμανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα περισσότερο από το αναμενόμενο το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στις υψηλότερες δαπάνες των νοικοκυριών και του κράτους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σημερινό της ενημερωτικό δελτίο, αναφέρει ότι οι κάτοικοι χώρας-μέλους της ΕΕ όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, δικαιούνται πρόσβαση στις υπηρεσίες επιγραμμικού (online) περιεχομένου για τις οποίες έχουν πληρώσει με τον ίδιο τρόπο όπως θα είχαν και στη χώρα τους.

Η ευρωπαϊκή οικονομία επιβραδύνεται και μια δυναμική ανάκαμψη φαίνεται ελάχιστα πιθανή, σε μια χρονιά που ξεκίνησε ελπιδοφόρα αλλά συνεχίστηκε με αντιξοότητες, εκτιμά η Wall Street Journal.

To σύστημα του Δουβλίνου είναι «μη λειτουργικό», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ισπανία και επανέλαβε την πεποίθηση της για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις στο μεταναστευτικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt.

«Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός αλληλεγγύης ενεργοποιήθηκε 18 φορές το 2017, μια χρονιά γεμάτη πλημμύρες και πυρκαγιές: Ελλάδα, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισπανία», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει 14 σχέδια υψηλού επιπέδου προκειμένου να εισαγάγουν ταχύτερα τις καινοτομίες τους στην αγορά, στο πλαίσιο της δράσης «Επιτάχυνση της καινοτομίας» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC).

Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στη νέα ιταλική κυβέρνηση που ονειρεύονται την απόδραση από τα δεσμά που συνεπάγεται συμμετοχή στη νομισματική ένωση και στην Ε.Ε. τονίζει το Bloomberg, σημειώνει όμως ότι ο εφιάλτης της Τουρκίας είναι μήνυμα για τους Ιταλούς ευρωσκεπτικιστές.

Τη χορήγηση ιθαγένειας ή άδειας παραμονής σε πλούσιους πολίτες τρίτων χωρών έναντι επενδύσεων καυτηριάζει η αρμόδια Επίτροπος μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Welt. Προαναγγέλει την αυστηροποίηση της του θεσμικού πλαισίου και σημειώνει «δεν επιθυμούμε Δούρειους Ίππους στην ΕΕ».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σύστημα ιδίων πόρων για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, των πλημμυρών, των σεισμών και συναφών καταστροφών, δήλωσε τη Δευτέρα ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας Χρήστος Στυλιανίδης από τη Σουηδία.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ