Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

«Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως αποκλίνει σοβαρά από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα ευρώ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο της ΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους στις Βρυξέλλες.

Μετά από τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, και ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι θέλησε να απαντήσει στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με τα δημοσιονομικά της Ιταλίας.

«Αν δεχόμασταν την παρέκκλιση του ιταλικού προϋπολογισμού από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ορισμένες χώρες θα μας προπηλάκιζαν με την κατηγορία ότι είμαστε υπερβολικά ευέλικτοι με την Ιταλία», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Τον Μάιο τα πράγματα θα αλλάξουν», απαντά ο Λουίτζι ντι Μάιο, προσθέτοντας ότι «του Γιούνκερ του μένει λίγος χρόνος».

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε και τα 19 σχέδια προϋπολογισμού από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι πολύ νωρίς για την Επιτροπή να υποθέσει την έκβαση της αξιολόγησης των προϋπολογισμών.

Έρευνα στα γραφεία του κινήματος Ανυπότακτη Γαλλία (La France Insoumise), του Κόμματος της Αριστεράς, αλλά και στην κατοικία του Ζαν-Λικ Μελανσόν και παλαιών συνεργατών του, πραγματοποίησε το Γραφείο Αντιμετώπισης της Διαφθοράς και των Οικονομικών Παραβάσεων.

Η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, το μεταναστευτικό και το Brexit (χωρίς κοινή πολιτική δήλωση), θα κυριαρχήσουν στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες.

Δυσκολότερες από το αναμενόμενο αποδεικνύονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, δεν είναι σαφές εάν θα πραγματοποιηθεί μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Tags:

Οι ηγέτες των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ θα ακούσουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να παρουσιάζει την άποψή της για τις συνομιλίες του Brexit προτού οι ίδιοι συζητήσουν μεταξύ τους πώς να προχωρήσουν κατά τη διάρκεια του δείπνο της συνόδου κορυφής αύριο το βράδυ, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.

Tags:

Κάποιες από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν βοηθούν στην προσπάθεια να προχωρήσουν οι εμπορικές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαία επίτροπος για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ, ενώ ανέφερε ότι το μπλοκ θα πρέπει να απαντήσει εάν η Ουάσινγκτον επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά οχήματα.

Το σενάριο η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνει χωρίς να έχει συναφθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες είναι «πιο πιθανό παρά ποτέ», προειδοποίησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ