Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε έτοιμη σήμερα να εγκρίνει τα «προσωρινά μέτρα» που θα λάβουν οι χώρες μέλη της ΕΕ απέναντι στην εκρηκτική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού, ενώ εργάζεται ταυτόχρονα για να περιορίσει μακροπρόθεσμα την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα.

Το πρώτο πάνελ ευρωπαίων πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο! Για τρεις ημέρες, 200 Ευρωπαίοι συγκεντρώθηκαν για μια ιστορική άσκηση συμμετοχικής δημοκρατίας. Συζήτησαν για την οικονομία και πώς να την καταστήσουν πιο δίκαιη και πιο ανθεκτική στις κρίσεις, αλλά και θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ανεργία των νέων.

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την «υποστήριξή» τους στη Γαλλία στην κρίση που έχει πυροδοτήσει η τριμερής συμφωνία για την ασφάλεια της Αυστραλίας, του ΗΒ και των ΗΠΑ και η συνεπακόλουθη ακύρωση της διμερούς σύμβασης του Παρισιού με την Καμπέρα για την προμήθεια γαλλικών υποβρυχίων στο αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ο Τζουζέπ Μπορέλ.

Καθώς ο πληθυσμός της ΕΕ γερνάει, ορισμένοι τομείς της οικονομίας βιώνουν έλλειψη νέων εργαζόμενων. Με την ευρωπαϊκή Μπλε Κάρτα, η ΕΕ λαμβάνει μέτρα για να γίνει η αγορά εργασίας της ΕΕ πιο εύκολα προσβάσιμη σε εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης - μια κίνηση που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την απουσία διεθνών «αξιόπιστων» παρατηρητών στις βουλευτικής εκλογές στη Ρωσία, επισημαίνει ο επίτροπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. και υιοθετεί τις καταγγελίες για «κλίμα εκφοβισμού», σε οργανώσεις πολιτών και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τελευταία δημοσκόπηση για τη Bild δείχνει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) εξασφαλίζουν σταθερά 26%, ενώ το συντηρητικό μπλοκ των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και των Χριστιανοκοινωνιστών συγκεντρώνει 21%, αυξημένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα - Τελευταίο ντιμπέιτ απόψε (9.15 μ.μ. ώρα Ελλάδος), ανάμεσα στον συντηρητικό Άρμιν Λάσετ, τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς και την Αναλένα Μπέρμποκ των Πρασίνων, που συγκεντρώνουν 15% σύμφωνα με τα γκάλοπ

Ο Άρμιν Λάσετ, ο υποψήφιος των Συντηρητικών για την καγκελαρία της Γερμανίας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα επιτύχει την απαιτούμενη σταθερότητα των τιμών, την ώρα που ο επιταχυνόμενος πληθωρισμός πλήττει τις τσέπες των καταναλωτών.

«Ο χρόνος εξαντλείται. Επείγει να προχωρήσουμε τώρα στη μάχη απέναντι στην κλιματική αλλαγή», τονίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη Σύνοδο Med9 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τη Διακήρυξη που υιοθετήθηκε από τους ηγέτες των χωρών που συμμετείχαν στη Σύνοδο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ