Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

Την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι ευρωπαϊκοί οικονομικοί κανόνες, καθώς αποτελούν εμπόδιο στην αντιμετώπιση των έκτακτων εξελίξεων, οι οποίες συνδέονται με κρίσεις των χωρών-μελών τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο της Ρώμης Τον Βεργκάτα.

Η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν σε μια λεπτομερή πρόταση για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και να μειωθεί το αναπτυξιακό χάσμα μεταξύ μεμονωμένων κρατών μελών, όπως φάνηκε σήμερα από έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης.

Την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις κινήσεις της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της μονοπώλησης της διανομής Τύπου στην Ελλάδα εκφράζει η αρμόδια επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ σε απάντησή της σε γραπτή ερώτηση που είχε καταθέσει η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Οι Ευρωπαίοι θα συζητήσουν σήμερα στο Βουκουρέστι το θέμα της έναρξης διαπραγματεύσεων για μία περιορισμένη στα βιομηχανικά προϊόντα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, για να αποφύγουν τους επώδυνους δασμούς που ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και πάλι να επιβάλει στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Δράσεις για την υποστήριξη ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που παράγουν video games προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Support for Development of European Video Games 2019.

Οι επιθέσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν κατά του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προκαλούν διαμάχες στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τρεις μήνες πριν γράφει τις ευρωπαϊκές εκλογές, γράφει η γερμανική Die Welt.

Η Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι «στηρίζει πλήρως» τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που βρίσκεται στο στόχαστρο μιας εκστρατείας της κυβέρνησης του εθνικιστή πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δαπανήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσα στην επόμενη δεκαετία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε μια νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία η οποία ενέπνευσε ένα παγκόσμιο κίνημα των παιδιών κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Τη θέση ότι «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρειάζεται τον Όρμπαν» υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ενώ δεν αποκλείει, μελλοντικά, προς το ΕΛΚ να κινηθεί και ο Σαλβίνι.

Απρόσμενα συρρικνώθηκε αυτό τον μήνα η παραγωγή των εργοστασίων στην Ευρωζώνη, καθώς η δραστηριότητα στη Γερμανία --τη μεταποιητική ατμομηχανή της Ευρώπης-- συρρικνώθηκε εν μέσω εντάσεων στο εμπόριο και δυσκολιών στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ