Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

«Τα κόμματα της σοσιαλιστικής οικογένειας είναι αφοσιωμένα στην ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών και των χωρών των Βαλκανίων», αναφέρει η Σοσιαλιστική Διεθνής, επικροτώντας τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

Τη συγκρατημένη του αισιοδοξία για το μέλλον της Ευρώπης και την ισχύ της στη διεθνή σκηνή εξέφρασε ο κ. Τζόζεφ Νάι, διακεκριμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ίδρυμα Κόκκαλη με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση του, τονίζοντας ότι παρά τα διάφορα ζητήματα που την επηρεάζουν εσωτερικά, διαθέτει τις προϋποθέσεις να διαδραματίσει τον ρόλο της σε μεσομακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Tags:

Σοβαρά στοιχεία έρχονται σταδιακά στο φως για διασυνδέσεις επιχειρηματία που εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς με πολιτικές προσωπικότητες της χώρας. Οι αποκαλύψεις φέρνουν σε δύσκολη θέση τη νεοσύστατη κυβέρνηση. Πρόκειται για το πρώτο σκάνδαλο που αγγίζει -έστω και έμμεσα- την νέα ιταλική κυβέρνηση.

Tags:

Τα μηνύματα είναι αντιφατικά έναν χρόνο πριν από τις ευρωεκλογές. Ο αυξανόμενος ευρωσκεπτικισμός καταγράφεται παράλληλα με ένα νέο κύμα ρεύμα υπέρ της ευρωπαϊκής ιδέας. Πώς θα αποτυπωθούν αυτά στην κάλπη;

«Οι δεσμεύσεις εκπληρώθηκαν και οι συμφωνίες τηρήθηκαν», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σχολιάζοντας την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την έγκριση της εκταμίευσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν ομόφωνα την επιβολή δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα προκειμένου να αντισταθμίσουν τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στον χάλυβα (25%) και το αλουμίνιο (10%), όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχτεί τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε στις 15 Ιουνίου στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως ανέφερε σήμερα μια πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, την Παρασκευή δεν πρόκειται να μεταβεί στο Παρίσι για την προγραμματισμένη, επίσημη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

Tags:

Την ανάγκη τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους να λάβουν με κάποιο τρόπο τη σφραγίδα του ΔΝΤ υπογράμμισε ο Ολιβιέ Μπαγί, επικεφαλής του γραφείου του επιτρόπου Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί. Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, θα παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι κανείς στο Εurogroup δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει πιστωτική γραμμή.

Εδώ και μήνες ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έχει καταθέσει φιλόδοξες προτάσεις για μία πιο εύρυθμη λειτουργία του ευρώ. Όλοι συμφωνούν ότι το αργότερο στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ώστε η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη να μην εγκλωβιστεί στις ζυμώσεις ενόψει των ευρωεκλογών του 2019, oι οποίες αναπόφευκτα θα αρχίσουν μετά τις θερινές διακοπές.

Tags:

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ