Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Εμπόριο Σεσίλια Μάλμστρομ ανέφερε σήμερα σε ανάρτησή της στο Twitter ότι ανησυχεί για τις αυξήσεις και τις κόντρα αυξήσεις δασμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και προειδοποίησε για το πού οδηγεί η κλιμάκωση αυτή.

«Ανησυχητική εξέλιξη η κλιμάκωση των δασμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Προφανώς επιζήμια για την παγκόσμια οικονομία. Οι εμπορικοί πόλεμοι είναι κακοί και όχι εύκολο να τους κερδίσει κανείς», έγραψε στο μήνυμά της.

Η Επιτροπή θα κάνει νέα πρόταση για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο, λέει ο Γιούνκερ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διατυπώσει τον Σεπτέμβριο μια νέα πρόταση για το πώς να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Συμφωνήσαμε σήμερα ότι τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή θα κάνει μια πρόταση για την προστασία των εξωτερικών συνόρων», δήλωσε σήμερα ο Γιούνκερ κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη κατά την έναρξη της εξαμηνιαίας αυστριακής προεδρίας της ΕΕ.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς είχε δηλώει προηγουμένως πως ελπίζει ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα καταλήξουν σε μια συμφωνία για την ενίσχυση της μεθοριακής υπηρεσίας Frontex κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Σάλτσμπουργκ.