Ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα (-0,2) στην Ευρωζώνη για τέταρτο κατά σειρά μήνα, στις 112,1 μονάδες, ενώ δεν μεταβάλλεται (+0,1) ούτε στην ΕΕ (112,3 μονάδες). Σε επίπεδο τετραμήνου, οι δείκτες σταθεροποιούνται, καταγράφοντας οριακές απώλειες των 0,7 και 0,4 μονάδων από τον Μάρτιο και μετά.

Συγκεκριμένα, στην Ευρωζώνη, οι αμετάβλητες προσδοκίες είναι το διττό αποτέλεσμα αφενός της επιδείνωσης των δεικτών στη βιομηχανία (-1,1) και το λιανικό εμπόριο (-0,8), και αφετέρου της ανόδου στις υπηρεσίες (+0,9), αφού στην καταναλωτική εμπιστοσύνη (0,0) και τις κατασκευές (-0,2), οι σχετικοί δείκτες δεν μεταβάλλονται. Σε επίπεδο των μεγαλύτερων χωρών, ο δείκτης βελτιώνεται μόνο στην Γερμανία (+0,9), ενώ επιδεινώνεται στην Ιταλία (-0,6) και την Ισπανία (-1,7) και διατηρείται στα ίδια επίπεδα στην Ολλανδία (0,0) και την Γαλλία (-0,1).

Στην ΕΕ, καταγράφεται σχετική σταθερότητα στον δείκτη στην Πολωνία (+0,3) και άνοδος στο Ηνωμένο Βασίλειο (+1,6). Σε τομεακό επίπεδο, οι προσδοκίες ακολουθούν την τάση της Ευρωζώνης στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, ενώ αντίθετα από την Ευρωζώνη βελτιώνονται στις κατασκευές και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη.