Για σημαντική σύγκλιση απόψεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης έκανε όλο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντησή του με τη Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό (Nathalie Loiseau).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, τον προϋπολογισμό της ΕΕ και την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων. Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τη συνάντηση θερμή και ουσιαστική και επισήμανε πως διαπίστωσε σημαντική σύγκλιση απόψεων τόσο ως προς τα θέματα αυτά όσο και ως προς τη γενικότερη ανάγκη να επιβεβαιωθούν οι ευρωπαϊκές αξίες σε μια περίοδο που έντονα αμφισβητούνται.

Αύριο, Σάββατο, ο κ. Κατρούγκαλος θα συμμετέχει στο ετήσιο φεστιβάλ της γαλλικής εφημερίδας Ουμανιτέ (Humanité), παραδοσιακό φόρουμ της γαλλικής αριστεράς, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Ειδικότερα, στις 14.00 το μεσημέρι (15.00 ώρα Ελλάδος) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα παραβρεθεί στην κεντρική ομιλία του γενικού γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος Πιέρ Λωράν και στις 19.00 (20.00 ώρα Ελλάδος) θα μιλήσει στο ελληνικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από τα μνημόνια, το μέλλον της Ευρώπης και τις ευρωεκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ