Άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες από την Ε.Ε. ζητούν με επιστολή προς την ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, 27 ευρωβουλευτών από 4 πολιτικές ομάδες, ενάντια στην προώθηση μονομερών σχεδίων από μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης.

Με επιστολή τους 27 ευρωβουλευτές από 4 πολιτικές ομάδες (Αριστερά, Σοσιαλιστές, πράσινοι, Φιλελεύθεροι) προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, συνυπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες «για τις ολοένα και πιο σοβαρές και κρίσιμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και για τις σοβαρές απειλές για τη λύση των δύο κρατών που θέτουν τα σημερινά σχέδια για την ανασύνταξη των ορίων της Ιερουσαλήμ».

Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες για να εμποδίσει «την προώθηση μονομερών σχεδίων από μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης». «Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις δικές της υποχρεώσεις σεβασμού, προστασίας και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού πληθυσμού και να ζητήσει από την ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει τις ακόλουθες συστάσεις», συμπληρώνουν.