Σήμερα ξεκινά, για 6η χρονιά, ο ευρωπαϊκός μήνας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με περίπου 300 εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη τον Οκτώβριο.

Σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τις απειλές στον κυβερνοχώρο και να προωθήσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την κυβερνοϋγιεινή, μεταξύ των πολιτών και των οργανισμών, μέσω της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής ορθών πρακτικών.

Το φετινό σύνθημα είναι: «Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι κοινό καθήκον - Στάσου. Σκέψου. Συνδέσου». Η εκστρατεία διοργανώνεται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από περισσότερους από 300 εταίρους που περιλαμβάνουν τοπικές αρχές, κυβερνήσεις, πανεπιστήμια, ομάδες προβληματισμού, ΜΚΟ και επαγγελματικές ενώσεις.

Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις του μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα παρέχουν πρακτικές συμβουλές: από τρόπους αναγνώρισης περιπτώσεων κυβερνοαπάτης, μέχρι τρόπους ασφαλούς διαχείρισης των αναδυόμενων τεχνολογιών και συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση της κυβερνοϋγιεινής, για παράδειγμα.