Κλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ιταλικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα μεταξύ του Ματέο Σαλβίνι και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που επιτίθενται ο ένας στον άλλο με σκληρές εκφράσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι κατέστρεψαν την Ευρώπη, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι Ευρωεκλογές το ερχόμενο έτος θα αλλάξουν το πολιτικό τοπίο της ΕΕ.

"Άνθρωποι σαν τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί έχουν καταστρέψει την Ευρώπη και τη χώρα μας", δήλωσε ο Σαλβίνι σε δημοσιογράφους στη Ρώμη. "Προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτήν την Ευρώπη εκ των έσω και ελπίζουμε ότι οι Ευρωεκλογές του Μαΐου θα μας δώσουν ένα χέρι βοηθείας. Στην αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα", σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απάντησε με ειρωνεία στις κατηγορίες του Σαλβίνι. «Ελπίζω πως δεν χρειαστεί ποτέ εκείνος (ο Σαλβίνι) να μετακινήσει τον σωρό των ερειπίων», δήλωσε ο Γιούνκερ στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο Γιούνκερ βρίσκεται στη Βιέννη με την ευκαιρία της 100ής επετείου της Δημοκρατίας της Αυστρίας, όπου εκφώνησε ομιλία στο κοινοβούλιο.