Λόγω εξελίξεων που συνδέονται με τη Σύνοδο Κορυφής, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ακύρωσε τη συμμετοχή του σε ΕΛΚ και τις συναντήσεις με Κ. Μητσοτάκη - Μπ. Γκέιτς, ανέφεραν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα η ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης Γιούνκερ-Μητσοτάκη, έγινε «λόγω εξελίξεων που συνδέονται με τη Σύνοδο Κορυφής και πιέσεων στην ατζέντα του Γιούνκερ».

Σημειώνεται ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 5 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Η κ. Αντρέεβα δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγκάστηκε να ακυρώσει και τη συνάντησή του με τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ενώ δεν θα παραστεί ούτε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που ξεκινάει σήμερα με θέμα το Brexit, ο κ. Γιούνκερ συναντάται εκτάκτως με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, στις 17:30 (ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ