«SMEunited» είναι πλέον η νέα επωνυμία της ένωσης βιοτεχνιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη, που θα προασπίζεται όλες τις πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, δίνοντάς τους φωνή έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών και φορέων.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου με τίτλο «Βήμα στο Μέλλον» ανακοινώθηκε ότι η UEAPME μετονομάζεται σε SMEunited και σκοπός της είναι η «Διαμόρφωση της Ευρώπης για τις ΜΜΕ, και η διαμόρφωση των ΜΜΕ για την Ευρώπη».

Όπως τονίστηκε, οι επιχειρήσεις στην ΕΕ είναι καθ' όλα πρόθυμες να συμβάλλουν για μία ισχυρότερη Ευρώπη, μπορούν όμως να το πράξουν μόνο εάν παραμείνουν ανταγωνιστικές, εάν μπορούν να καινοτομούν και να εκμεταλλεύονται τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η κυκλική οικονομία.

Στο υπόμνημα για τις ευρωεκλογές του 2019, η SMEunited επισημαίνει ότι η ενίσχυση των ΜμΕ και των βιοτεχνιών ισοδυναμεί με επιτυχές μέλλον της Ευρώπης. Οι ευρωπαϊκές ΜμΕ και βιοτεχνίες, με τους υπαλλήλους της, αποτελούν μία πολύ σημαντική κατηγορία ψηφοφόρων από όλους εκείνους που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του 2019. Αντί να μιλούν για τις ΜμΕ και τις βιοτεχνίες, οι ευρωπαϊκοί φορείς λήψης αποφάσεων πρέπει να δράσουν ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις και τις ανάγκες τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, διά των προτεραιοτήτων της SMEunited για τις ευρωεκλογές, ζητούν συνεκτική προσέγγιση πολιτικής και σημαντικά βελτιωμένες συνθήκες-πλαίσιο για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.