Αφού απέσπασε μία συμφωνία για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι συγκαλεί το υπουργικό της συμβούλιο, ενώ στην συνέχεια θα προσπαθήσει να πείσει, πριν από την ανάπαυλα των Χριστουγέννων, και το βρετανικό κοινοβούλιο ότι εξασφάλισε την «καλύτερη δυνατή συμφωνία».

Το απόγευμα, η βρετανίδα πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολύ επιφυλακτικούς βουλευτές για την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που επικύρωσε χθες την συμφωνία αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική διακήρυξη που θέτει το πλαίσιο για την μελλοντική σχέση.

Η Τερέζα Μέι θα επαναλάβει ότι είναι «απολύτως βέβαιη» ότι «μία καλύτερη συμφωνία δεν είναι εφικτή» και θα  καλέσει τους βουλευτές να την υποστηρίξουν στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Η απόρριψη της συμφωνίας θα ισοδυναμεί με «επιστροφή στο σημείο εκκίνησης», γεγονός που θα άνοιγε τον δρόμο σε μεγαλύτερες διαιρέσεις και αβεβαιότητα», προτίθεται να προειδοποιήσει τους βουλευτές η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της.

«Η κα. Μέι έχει δίκιο: η μόνη εναλλακτική λύση στην συμφωνία είναι  «η μη συμφωνία ή το μη Brexit», γράφουν οι Times. Είναι «μία κακή συμφωνία», όμως ένα δεύτερο δημοψήφισμα δεν θα είχε αναγκαστικά διαφορετικό αποτέλεσμα. «Επιλέξτε το Brexit της Μέι ή πηδήξτε στην άβυσσο», προειδοποιεί η Daily Mail, ενώ ο Guardian βλέπει στο  Brexit «μία οικονομική και πολιτική καταστροφή».