Στη θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME) επανεκλέχθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, ενώ πρόεδρος για δεύτερη διετή θητεία εκλέχθηκε ομόφωνα η Ούρλικε Ράμπμερ Κόλερ.

Η Ούρλικε Ράμπμερ Κόλερ δήλωσε ότι η UEAPME ως «Φωνή των ΜMΕ στην Ευρώπη» θα έχει τις ακόλουθες προτεραιότητες πολιτικής:

βελτίωση της νομοθεσίας, πρόσβαση στη χρηματοδότηση, έλλειψη δεξιοτήτων και μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. Η UEAPME θα συνεχίσει να ζητά ίσους όρους ανταγωνισμού για όλες τις ΜMΕ, τις παραδοσιακές και όσες εφαρμόζουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, και ένα νομικό πλαίσιο που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα των μικρών επιχειρήσεων».

Σε ό,τι αφορά στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η UEAPME στο μέλλον θα επιδιώξει «η επόμενη γενιά των Ευρωπαϊκών Ταμείων να δώσει προτεραιότητα στα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας ως εκ τούτου τη δυνατότητα στις ΜΜΕ να επενδύσουν και να καινοτομήσουν» όπως ανέφερε η πρόεδρος.