Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα στους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι η ανάπτυξη είναι πιο βραδεία απ' όσο προβλεπόταν μέχρι σήμερα και τους κάλεσε να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Ντράγκι ενημέρωσε τους ηγέτες που μετείχαν στη σύνοδο κορυφής για την οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας ότι υπάρχει "συνεχής εμπιστοσύνη με εντεινόμενη επιφύλαξη". Η ανάπτυξη είναι πιο αργή, επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι η ΕΚΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις της τρεις φορές αυτή τη χρονιά.

Παρατήρησε επίσης ότι οι μισθοί αυξάνονται σε πολλές χώρες.

Ο Ντράγκι χαιρέτισε το έργο που επιτελείται για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και είπε ότι το νέο δημοσιονομικό εργαλείο -το οποίο οι ηγέτες ελπίζουν ότι θα δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση- είναι ένα βήμα προς τα εμπρός.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε τέλος ότι είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις να τηρούν τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, δηλαδή τα όρια του δημοσιονομικού ελλείμματος και του χρέους και ζήτησε να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ