Την Αθήνα επισκέπτεται αύριο Τρίτη ο Γίρκι Κατάινεν, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και θα μιλήσει σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιχειρηματικότητα.

 

Ο Επίτροπος Κατάινεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με τον Γιάννη Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης - Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Κατάινεν θα παραστεί στο διήμερο συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 29- 30/01 #EUandU για την απασχόληση, τις Επενδύσεις και την Επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα έχει επίσης ανταλλαγή απόψεων με μέλη Επιτροπών της Βουλής στις 11.30.

Ο κ. Κατάινεν θα λάβει μέρος στην κοινή συνεδρίαση τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών, την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και την Επιτροπή Οικονομικών. Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι «Το μέλλον της Ευρώπης: Προκλήσεις και ευκαιρίες».