Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην Λευκωσία για τις εργασίας της 5ης Συνόδου χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.

«Καλωσορίζω στο 5o SouthEUSummit στη Λευκωσία, τον φίλο Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter, o Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Στην ανάρτηση με φωτογραφία, όπου κάνει χειραψία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Αναστασιάδης, προσθέτει: «Προσβλέπω σε μια παραγωγική Σύνοδο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις και την ανταλλαγή απόψεων πάνω στα πιο πιεστικά ζητήματα της ευρωπαϊκής μας ατζέντας».

Αύριο το πρωί, οι κύριοι Αναστασιάδης και Τσίπρας θα έχουν ιδιαίτερη συνάντηση ενόψει της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, και της άφιξης στην Κύπρο της απεσταλμένης του γ.γ. του ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου οι συμμετέχοντες θα κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και θα ακολουθήσει δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη - Εμανουέλ Μακρόν

Κατ' ιδίαν συνάντηση είχαν το απόγευμα οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων έγινε στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, πριν από την έναρξη της 5ης Συνόδου Κορυφής των επτά νοτίων χωρών της ΕΕ (MED7), στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Αναστασιάδης και Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας, συζήτησαν θέματα που αφορούν το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητήματα διμερούς συνεργασίας και ειδικότερα θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος ενημέρωσε τον Γάλλο ομόλογό του για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης υποδέχτηκε, επίσης, τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα και τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Τζουζέπ Μπορέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: