Τη θέση ότι «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα χρειάζεται τον Όρμπαν» υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ενώ δεν αποκλείει, μελλοντικά, προς το ΕΛΚ να κινηθεί και ο Σαλβίνι.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, ο κ. Κύρτσος τόνισε: «Ο Όρμπαν είναι υπερσυντηρητικός αλλά έχει 49%. Έχει απέναντί του την Χρυσή Αυγή της Ουγγαρίας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Δεν αποκλείω σε κάποια φάση ο Σαλβίνι να κινηθεί προς το ΕΛΚ. Έχουμε τον Μπερλουσκόνι που Σαλβινίζει, θα μπορούσε να μας προσεγγίσει ο Σαλβίνι που Μπερλουσκονίζει. Η Ουγγαρία πρέπει να πάρει 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και όταν τους πάρει θα φύγουν με το πρώτο τρένο για την βόρεια Ευρώπη».

Απαντώντας σε ερώτημα των δημοσιογράφων για τις εκλογικές προοπτικές του κόμματός του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε, σύμφωνα με τον ιστότοπο news 24/7, ότι «η αυτοδυναμία δεν είναι εξασφαλισμένη. Είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες. Έχουμε μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε δώσει τον ρόλο που πρέπει στη γυναίκα, έχουμε χαμηλή συμμετοχή της νεολαίας. Άμα στείλουμε τον Καμμένο σπίτι του πρέπει να φροντίσουμε να μην υπάρξουν νέοι Καμμένοι».