Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» στη σημερινή επίσκεψη στην Αίγυπτο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος θα ξεκινήσει τον δεύτερο γύρο του διαλόγου για τη μετανάστευση ΕΕ-Αιγύπτου.

Μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017 και συνεχίζεται σήμερα με τις επίσημες συναντήσεις του Έλληνα Επιτρόπου τόσο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Σάμεχ Σούκρι αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μαχμούντ Ταουφίκ.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της, η μεγάλης κυκλοφορίας αραβόφωνη εφημερίδα, αφού αναφέρει τις προαναφερόμενες συναντήσεις του κ. Αβραμόπουλου τονίζει ότι «οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη συνεργασία για τη μετανάστευση και την ασφάλεια».

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι ο δεύτερος αυτός γύρος των συνομιλιών ΕΕ-Αιγύπτου για τη μετανάστευση, στόχο έχει να συνεχιστούν οι συζητήσεις των δύο πλευρών, που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2017 με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας για τη μετανάστευση μεταξύ της Αιγύπτου και της ΕΕ.

Τέλος, η «Αλ Αχράμ» τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο έκθεση σχετικά με τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου στους τομείς της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης, της επιστημονικής έρευνας, της ενέργειας, της μετανάστευσης, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και των περιφερειακών ζητημάτων. Η έκθεση επαίνεσε τα μέτρα που έλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων εταιρικής σχέσης 2017-2020, που εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου τον Ιούλιο του 2017».