Στην επιβεβαίωση δημοσιευμάτων περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης της προχώρησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, χωρίς όμως να προβεί σε λεπτομέρειες.

 

«Προφανώς, η αποχώρηση του [σσ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης] Ντέμιαν Γκριν πριν από τα Χριστούγεννα σημαίνει πως ορισμένες αλλαγές πρέπει όντως να γίνουν, και θα κάνω ορισμένες αλλαγές» δήλωσε στο BBC η Μέι, μετά το δημοσίευμα των Sunday Times που αποκάλυπτε τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Sunday Times: Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν 

Σύμφωνα με τους Sunday Times, με τον ανασχηματισμό θα μπουν νεότερες γυναίκες και μη λευκοί βουλευτές στο υπουργικό συμβούλιο, σε μια απόπειρα προσέλκυσης ψηφοφόρων, μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του Συντηρητικού Κόμματος στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου που προκήρυξε η Μέι.

Παράλληλα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός σκοπεύει να διορίσει έναν νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έπειτα από την παραίτηση του Ντέμιαν Γκριν τον περασμένο μήνα. Ο Γκριν, ενός από τους στενότερους συμμάχους της Μέι, παραιτήθηκε εξαιτίας ενός σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης.

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ και ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις θα παραμείνουν στα πόστα τους.

Αντίθετα, μεταξύ των υπουργών που αναμένεται να απομακρυθούν ή να μετακινηθούν σε άλλες θέσεις, βρίσκονται ο πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Πάτρικ ΜακΛόχλιν, η υπουργός Παιδείας Τζαστίν Γκρίνινγκ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και η αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ.