Παραιτήθηκε χθες το βράδυ αιφνιδίως το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Sabine Lautenschlager.

Η Γερμανίδα Sabine Lautenschlage η οποία ήταν επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, είχε αντιταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες, στην νέα δέσμη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης και μείωσης των επιτοκίων που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Μάλιστα σύμφωνα με κύκλους της Φρανκφούρτης το στέλεχος της ΕΚΤ ανήκε στην ομάδα των μελών της ΕΚΤ, η οποία υποστηρίζει την αλλαγή πλεύση της ΕΚΤ εκτιμώντας ότι η υφιστάμενη νομισματική πολιτική είναι υπερβολικά χαλαρή και δημιουργεί παρενέργειες κυρίως στην οικονομία της Γερμανίας.

Η παραίτηση της πάντως δύο χρόνια περίπου πριν από την λήξη της θητείας της, δημιουργεί τριγμούς στην συνοχή της ΕΚΤ καθώς αντανακλά, σύμφωνα με παρατηρητές, το βαθύ χάσμα των απόψεων που επικρατεί πλέον στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την πολιτική που πρέπει αυτή να εφαρμόσει.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ η Sabine Lautenschläge ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο Mario Draghi ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της στις 31 Οκτωβρίου 2019. Η κ. Lautenschläger είναι μέλος του Εκτελεστικoύ Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 27 Ιανουαρίου 2014, είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM).