Η περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit δεν αποτελεί λύση και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να απορρίψει το αίτημα της Βουλής των Κοινοτήτων για νέα αναβολή, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε επιστολή του προς τους βουλευτές.

 

"Δεν θα διαπραγματευτώ μια καθυστέρηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση" αναφέρει ο Τζόνσον σε αυτήν την επιστολή, σύμφωνα με το Sky News. "Θα πω στην ΕΕ ό,τι λέω στον βρετανικό λαό κατά τις 88 ημέρες μου ως πρωθυπουργός: ότι η περαιτέρω καθυστέρηση δεν είναι λύση", προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Τζόνσον "είναι πολύ πιθανόν οι φίλοι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απορρίψουν το αίτημα του κοινοβουλίου για περαιτέρω καθυστέρηση (ή να μην λάβουν μια απόφαση γρήγορα)".

Την ίδια ώρα ωστόσο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι μίλησε με τον Τζόνσον και τώρα περιμένει την επιστολή του με την οποία θα αιτηθεί την εκ νέου αναβολή του Brexit.

"Περιμένω την επιστολή" έγραψε στο Twitter ο Τουσκ. "Μόλις μίλησα με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για την κατάσταση μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων", πρόσθεσε.