Ανοιχτό άφησε, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, το ενδεχόμενο στην Ελλάδα να επιτραπεί η μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα.

Μιλώντας στο MEGA παραδέχθηκε πως ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, αφού όλες οι πλευρές επιθυμούν τη στήριξη των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Ξεκαθάρισε πως η όποια απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup, ωστόσο διαπιστώνει καλή πορεία στην ελληνική οικονομία και τήρηση των συμφωνηθέντων που δημιουργούν μία εικόνα που μπορεί να φέρει θετική απόφαση.  

Σε μία γενική διαπίστωση για την ελληνική οικονομία ανέφερε πως αναπτύσσεται με εξαιρετικό ρυθμό, με την αξιοπιστία της χώρας να αποκαθίσταται, κάτι που φαίνεται και στους διάφορους δείκτες. Ωστόσο, τόνισε πως η υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας πρέπει να συνεχιστεί χωρία λάθη και καθυστερήσεις, αφού οι κίνδυνοι και τα προβλήματα δεν έχουν εξαλειφθεί.

Σχετικά με τη νέα πράσινη συμφωνία και το πώς θα μπορέσουν ωφεληθούν χώρες όπως η Ελλάδα, εξήγησε πως "έχουμε την φιλοδοξία για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050. Κάτι που θα απαιτήσει βαθύ μετασχηματισμό της οικονομίας. Συνολικά αναμένουμε θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στη δημιουργία θέσεων εργασίας".