Η ανακοίνωση στην οποία προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν για την Αμμόχωστο "δεν βοηθά", τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι "θα αυξήσει τις εντάσεις και θα κάνει πιο δύσκολο το να υπάρξει συμφωνία σε μια δύσκολη κατάσταση για όλους μας στην Ανατολική Μεσόγειο".

Όπως ανέφερε ο κ. Μπορέλ θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με την οποία η ΕΕ θα ζητήσει από την Τουρκία "να σταματήσει αυτή την ενέργεια".

Η ΕΕ δεν θα στείλει παρατηρητές στις βουλευτικές εκλογές της Βενεζουέλας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα στείλει παρατηρητές στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο στη Βενεζουέλα, προσθέτοντας ότι η απόφαση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο να τις συγκαλέσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα επιδεινώνει την πολιτική κρίση στη χώρα.

"Καθώς οι βουλευτικές εκλογές δεν πρόκειται να αναβληθούν, η ΕΕ δεν μπορεί καν να εξετάσει το ενδεχόμενο να στείλει αποστολή παρατηρητών", σχολίασε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Μαδούρο κάλεσε στα τέλη Σεπτεμβρίου την ΕΕ ως παρατηρήτρια των εκλογών της 6ης Δεκεμβρίου, στις οποίες θα εκλεγούν τα μέλη της Εθνικής Συνέλευσης.

Μέλη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας έχουν ζητήσει να καθυστερήσει η διεξαγωγή των εκλογών ώστε να μπορέσουν να παραστούν σε αυτές διεθνείς παρατηρητές.

Πρόεδρος της τρέχουσας Εθνικής Συνέλευσης είναι ο Χουάν Γκουαιδό, τον οποίο η ΕΕ, όπως και άλλες χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, έχει αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.