Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα από τα βασικά θέματα, στο οποίο θα στρέψουν την προσοχή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, θα είναι οι "τουρκικές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο", όπως ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, στο Λουξεμβούργο.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν τρέχοντα θέματα επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένων των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια, την κατάσταση στη Λευκορωσία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών θα εστιασθούν στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, καθώς και την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Εσθονίας και της Βουλγαρίας.

Πριν τις εργασίες του Συμβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο πρόγευμα εργασίας της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπα Φάισαλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ (Faisal Bin Farhan Al Saud).