(upd21:43)Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) μετά την εσωκομματική ψηφοφορία για την επικύρωση της συμμετοχής στον κυβερνητικό συνασπισμό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς στα μέλη του Προεδρείου του κόμματος.

Ο Μάρτιν Σουλτς επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στην νέα κυβέρνηση, εφόσον βεβαίως η απόφαση για συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό επικυρωθεί από τα μέλη του κόμματος.

Ο απερχόμενος αρχηγός του SPD δήλωσε ακόμη ότι ως υπουργός Εξωτερικών θα έχει πολλές υποχρεώσεις εκτός Γερμανίας, γεγονός το οποίο, όπως είπε, δεν θα του επέτρεπε να ασκήσει επαρκώς τα καθήκοντα του Αντικαγκελάριου. Ερωτώμενος σχετικά με τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σημερινού υπουργού Εξωτερικών, ο Μάρτιν Σουλτς περιορίστηκε να απαντήσει ότι ήταν αναπόφευκτη από την στιγμή που ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), τον κ. Σουλτς θα διαδεχθεί η επικεφαλής της Κ.Ο. του SPD Αντρέα Νάλες.

Η ψηφοφορία των 460.000 μελών του SPD θα διεξαχθεί μεταξύ 20 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου και το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στις 4 Μαρτίου.

«Μόνο με νέα ηγεσία μπορεί να επιτευχθεί η ανανέωση του κόμματος», φέρεται να δήλωσε ο κ. Σουλτς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ