Την άποψη ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καλύψει την απόσταση στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών, ενδυναμώνοντας τους θεσμούς και ενισχύοντας τη νομοθεσία» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρμόδιος για θέματα Ισότητας και Διαφορετικότητας, και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε, επίσης, ότι «πρέπει να αλλάξει η συντηρητική νοοτροπία της κοινωνίας για τον ρόλο της γυναίκας, όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στη δημόσια σφαίρα, στις επιχειρήσεις, στην οικογένεια και στα ΜΜΕ».

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υποστήριξε, ακόμη, ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί όσο μπορεί την επικύρωση της Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης σε όλη την ΕΕ και την εφαρμογή της σε κάθε κράτος-μέλος ξεχωριστά» και σημείωσε ότι «τα εμπόδια σε κάτι τέτοιο είναι οι επιρροές κάποιων υπερσυντηρητικών κύκλων από το κομμάτι της δεξιάς και την ανερχόμενη ακροδεξιά».

Τέλος, αναφερόμενος στη βουλγαρική Προεδρία υπογράμμισε πως «είναι σημαντικός στόχος να επικυρωθεί και να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».