Την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην Αθήνα, στις 26 Απριλίου, επιβεβαίωσε σήμερα η αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό. Θα έχει συναντήσεις με Παυλόπουλο, Τσίπρα, Μητσοτάκη, ενώ θα μιλήσει και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Ν. Μπερτό ανακοίνωσε το πρόγραμμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, στις 26 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο ο Ζ.Κ. Γιούνκερ θα συναντηθεί στις 10:00 π.μ. με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10:50 θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και γύρω στις 11:30 π.μ. είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου του Ζ. Κ. Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Στη συνέχεια, γύρω στις 12:00, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ θα μιλήσει στη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με τη Ν. Μπερτό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα ο πρόεδρος της Επιτροπής θα συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ερωτηθείσα αν η επίσκεψη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα συνδέεται με τις διαβουλεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει όλα τα θέματα με την ελληνική ηγεσία.