Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίστηκε, για δεύτερη ημέρα σήμερα, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔΜ, βάσει των προβλεπόμενων στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Tags:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί το Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, σημείωσε επίσης ότι η τετραμερής συνάντηση κορυφής Γερμανίας, Ρωσίας, Γαλλίας και Τουρκίας για την διευθέτηση της κρίσης στην Συρία, θα πραγματοποιηθεί «στο εγγύς μέλλον» και τέλος αναφερόμενος στην επίσκεψη Μπόλτον είπε ότι θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Tags:

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως οι βαριές απώλειες που υπέστησαν οι συντηρητικοί σύμμαχοί της στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες στο κρατίδιο της Βαυαρίας έδειξαν πως οι ψηφοφόροι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και υποσχέθηκε να αγωνιστεί προκειμένου να την ανακτήσουν.

Tags:

Έκκληση προς τους βουλευτές της πΓΔΜ να σταθούν στο ύψος των «ιστορικών περιστάσεων για τη χώρα» και να υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος, απηύθυνε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Tags:

Οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι της Βαυαρίας αναδείχθηκαν το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα και αυτό που θα έχει ρόλο ρυθμιστή στις εκλογές που έγιναν χθες Κυριακή στο κρατίδιο αυτό της Γερμανίας, στις οποίες η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) έχασε την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.

Ξεκίνησε πριν από λίγο η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής της ΠΓΔΜ με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών για την συνταγματική αναθεώρηση. Αν δεν εξασφαλιστούν 80 ψήφοι, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι υπέστησαν δηλητηριάσεις από μολυσμένο νερό στην επαρχία της Βασόρας του Ιράκ έχει φθάσει τους 111.000, μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα δηλώσεις του απεσταλμένου του ΟΗΕ στη χώρα, του Μέχντι Ταμίμι.

Tags:

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ η συζήτηση για την πρόταση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ σχετικά με την έναρξη των διαδικασιών για την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας. Εάν δεν εξασφαλιστεί η ψήφιση της πρότασης από 80 βουλευτές, τότε θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Απώλεια 12 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις σημερινές εκλογές στην Βαυαρία, όπου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD συγκεντρώνουν ποσοστό 35,5%.

Ο ηγέτης του Μετριοπαθούς Κόμματος της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη για να σχηματίσει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού και παρέδωσε την εντολή που του είχε δοθεί στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, προκειμένου να αναζητήσει κάποιον άλλον υποψήφιο για την πρωθυπουργία.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ