Η εταιρεία «Επιβατικά Αεροσκάφη Sukhoi» θα συνεχίσει τη συνεργασία με τις ιρανικές αεροπορικές εταιρείες στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει ήδη υπογράψει μαζί τους και οι οποίες αφορούν τις πωλήσεις των νέων αεροσκαφών τύπου Sukhoi Superjet 100 — SSJ100R, παρά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

Στα τέλη Απριλίου η εταιρεία «Επιβατικά αεροσκάφη Sukhoi» κατά τη διάρκεια της αεροναυτικής έκθεσης Eurasia Airshow υπέγραψε με δύο ιρανικές αεροπορικές εταιρείες μνημόνιο συνεργασίας βάσει του οποίου η ρωσική εταιρεία προτίθεται να πουλήσει 40 αεροσκάφη τύπου Sukhoi Superjet-100 στην τελευταία τους «ρωσική» εκδοχή γνωστή ως SSJ100R, με προθεσμία παράδοσης το 2020.

Νωρίτερα ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, είχε δηλώσει πως η προετοιμασία της συνάντησης Πούτιν - Τραμπ βάλτωσε.

Ο κ. Ουσακόφ είχε τονίσει ότι «Πρόοδος ως προς την προετοιμασία της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν δεν υπάρχει, η προετοιμασία βάλτωσε όσον αφορά την συμφωνία για την ίδια την συνάντηση που είχε αποφασισθεί κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών στις 20 Μαρτίου. Το ζήτημα αυτό σταμάτησε σ’ εκείνο το σημείο, το οποίο είχε συμφωνηθεί στις 20 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο Τραμπ με τον πρόεδρο μας. Όταν από την πλευρά των Αμερικανών διατυπώθηκε το ενδεχόμενο της συνάντησης των δύο προέδρων».

Ο Ουσακόφ απέφυγε να σχολιάσει την συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και να προβεί σε εκτιμήσεις όσον αφορά την επιτυχή έκβαση της, λέγοντας ότι «προς το παρόν αφήνω τα ερώτημα αυτό χωρίς απάντηση».