Στη Σιγκαπούρη που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες, εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έφθασε σήμερα ιαπωνική διπλωματική αντιπροσωπεία υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, ενώ και η Νότια Κορέα προχώρησε στην αποστολή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας στην Σιγκαπούρη.

Μία ομάδα επικοινωνίας από την Ιαπωνία υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, που είναι επικεφαλής του Γραφείου του Ιαπωνικού υπουργείου των Εξωτερικών για την Ασία και την Ωκεανία, έφτασε σήμερα στην Σιγκαπούρη, για την ιστορική διάσκεψη μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, μετέδωσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η αποστολή της ιαπωνικής αντιπροσωπείας είναι η συλλογή πληροφοριών για τα αποτελέσματα της διάσκεψης κορυφής, αλλά και οι διαβουλεύσεις με Αμερικανούς διπλωμάτες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo News Agency).

Ο Ναμ Γκουάν-πιο στη Σιγκαπούρη

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν, έστειλε τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο, αλλά κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην Σιγκαπούρη, για την διεξαγωγή της ιστορικής διάσκεψης μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του προεδρικού γραφείου στην Σεούλ, που δημοσίευσε η εφημερίδα “Korea Herald” ένα ταξίδι του Νοτιοκορεάτη προέδρου στην Σιγκαπούρη, ήταν απίθανο να συμβεί.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα ότι η Σεούλ «προσεύχεται για την επιτυχία της διάσκεψης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ