Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης της πΓΔΜ με τον πρόεδρο της χώρας, Γκ. Ιβάνοφ, με αφορμή την συμφωνία με την Ελλάδα.

Μετά το διάγγελμα του Ιβάνοφ η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της αναφέρει «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες» και τον καλεί να απομονωθεί στην πολιτική σκηνή.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της επειδή ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ στο διάγγελμά του απέτυχε να ξεπεράσει την αδυναμία του και να δει την προοπτική που ανοίγεται μπροστά στην χώρα με τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες και συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει η κυβέρνηση και υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος Ιβάνοφ «δεν έχει κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της «μακεδονικής ταυτότητας».

«Ο Ιβάνοφ δεν τάσσεται υπέρ της λύσης και δεν εργάζεται για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί για τους πολίτες προτεραιότητα υψηλού εθνικού συμφέροντος.

Αντί να παρεμποδίζει το μέλλον της χώρας και να ωθεί τη χώρα σε απομόνωση, είναι καλύτερα ο Ιβάνοφ να απομονωθεί από την πολιτική σκηνή» τονίζει η κυβέρνηση και καταλήγει: «Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα. Με την συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται και ενισχύεται τη «μακεδονική» εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ